Evenemang

Matresa - Toscana

Häng med på en fantastisk resa till maten och vinets Toscana tillsammans med två av Sveriges skickligaste kockar Nils Molinder och Robert Maglia

Den 2 maj nu i vår kommer vi att lära ut alla hemligheter enligt konstens  alla regler vad gäller italiensk gastronomi och vinkunskap plus lite till!  Vi lagar mat tillsammans, smakar goda viner, gör utflykter till  olivoljeproducenter och fantastiska vingårdar i närheten, äter middag hos  vår vän, den numera världskände slaktaren från Panzano, Dario Cecchini,  och umgås bland kullarna under solen i 4 fantastiska dagar i hjärtat av  Toscana. Vi bor på fantastiska Borgo Castagnoli ett stenkast ifrån Greve in  Chianti mitt i Toscana.

Begränsat antal platser! För mer info skriv till robert@maglia.se märk brevet med ”Toscana 2024”

247

- Calamari Club -

Vårt populära “restaurangkoncept” I vinbaren där vi bjuder in kollegor I branchen för roliga kulinariska upplevelser. Frida Nilsson, Crister Svantesson är några av dem vi bjöd in i höstas. Vi ser alltid till att det är intressanta gästkockar med det där lilla extra som vi bjuder in. Håll utkik i nyhetsbreven samt sociala kanaler såsom Facebook och Instagram.

_MG_9783

- Vinprovningar -

Vi fortsätter som vanligt med populära vinprovningar i vår vinbar BAR VINI e LIQUORI.

Hum om Vin med Mattias Åkerberg, Grymma vinproducenter som är på besök, kollegor i branschen som vill visa upp vad de har i påsen mm. Läs mer i våra nyhetsbrev.

- Winemakers Dinner -

Vi bjuder in er till en fantastisk kväll med stora välkända vinproducenter och anpassar maten efter de viner de presenterar. Några av de som varit med oss hittills är vänner från Allesverloren och Durbanville Hills, Pio Cesare, Tiziana från Aurelio Settimo, Roberto från Malvira, Capannelle, Vinosia, AR.PE.PE, Borgogno, Poderi Roset, Belle Colle, Contadi Castaldi, Francesco från Allegrini, Fendi Wines, Rocca delle Macie, Luca från Speri mfl. Håll utkik i våra nyhetsbrev.

_MG_1783

- ENOTECA WINE CLUB -

Vi på Enoteca Maglia älskar vi mat och vin!! Enoteca på Italienska betyder just vinförråd och vi har även Sveriges kanske bredaste sortiment av Italienska viner. Enoteca Wine Club är till för vinälskare och för dig som vill lära dig mer om vin och mat i kombination. Vi träffas på Enoteca Maglia vid utvalda tillfällen för att prova speciellt utvalda viner och ha ett gött snack runt det.

Vi anordnar även resor ner till Italien för att besöka och prova viner direkt från producenterna. Våra resor är unika i den bemärkelse att vi har tillträde till vinhus som inte alltid är öppna för allmänheten. Vill du veta mer och få information om när dessa tillfällen äger rum, skriv då ner din mailadress och telefonnummer nedan så återkommer vi om nästa provning eller resa.

APERITIVO
VARJE DAG 13-00-19.00
HELA SOMMAREN

STOR STARK 50KR

HUSETS VIN RÖTT/VITT/ROSÉ 70KR

PROSECCO 75KR

APEROL SPRITZ 99KR

OSTRON 25KR

THE BURGER
GRILLAD HÖGREVSBURGARE, TALLEGGIO,
RÅ & PICKLAD LÖK, TRYFFELMAYO, PARMESANPOMMES 185KR

PINSA ROMANA
TOMATSÅS, JALAPENO,
VITLÖK, MOZZARELLA, PARMESAN 169KR